ZMA – Hva er det og hvordan fungerer det?

ZMA er sikkert noe du har hørt mye snakk om, men hva er det? Er dette noe du burde legge til i ditt liv og hvordan fungerer det?

Hva er ZMA?

ZMA står for Zink og Magnesium, opprinnelig utviklet av Victor Conte, grunnleggeren av BALCO Laboratories og SNAC Nutrition. Det blir hyppig brukt av kroppsbyggere, idrettsutøvere og turnere for å øke muskelbygging og testosteronnivå i kroppen.

Det inneholder sink, magnesium og vitamin B6. B6 er lagt til for å øke opptaket av de to foregående. Alle tre komponentene er veldig viktig for at kroppen skal fungere korrekt, og selv om de fleste får i seg nok sink og vitamin B6, så er det mange som ikke får i seg nok magnesium.

Forskning av Western Washington University viste at en gruppe som drev med vekttrening og tok ZMA, fikk en økning av fritt og naturlig testosteronnivå på henholdsvis 33,5 og 32,4 prosent mot en placebogruppes nedgang på 10 prosent.

ZMA har vært linket til forbedret:

  • Muskelstyrke
  • Søvn
  • Lyst
  • Humør
  • Selvfølelse
Menn og selvtillit

Hvorfor tar man ZMA?

Sink hjelper til å opprettholde testosteronnivået i blodet, og gir deg en normal reproduksjonsevne og fruktbarhet. Vitamin B6 er med på å redusere tretthet, men magnesium bidrar til normal muskelfunksjon. Så kombinasjonen av disse tre virkestoffene vil gi deg et bedre testosteronnivå og dermed også en normal proteinsyntese.

Dette fører til bedre treningsresultat, mer energi og generelt bedre velvære. Med bedre søvn også vil du være mer opplagt for dagens utfordringer og mindre humørsvingninger gir deg et bedre samvær med andre.

Når bør ZMA tas?

De fleste vitaminer og mineraler som gjenoppbygger gjør sitt beste arbeid under hvile. Derfor anbefales det å ta ZMA før du går og legger deg eller etter trening. Magnesium, som er tilknyttet muskelfunksjon, kan hjelpe deg å slappe av bedre under søvn og dermed også en bedre gjenoppbygging av kroppen.

ZMA burde heller ikke tas med mat eller tilskudd som inneholder kalsium siden det kan hindre opptak av virkestoffene.

Er det noe bivirkninger?

Det høres kanskje skummelt ut med en slik forkortelse som ZMA, men dette kosttilskuddet inneholder helt naturlige mineraler og vitaminer som kroppen trenger og som det ofte er mangel på i dagens kosthold. Du skal allikevel være klar over hva som kan skje om du tar for mye av et næringstilskudd.

Ved vanlig bruk er det ingen bivirkninger.

Magnesiumforgiftning er ytterst sjeldent siden nyrene kvitter seg med overskuddet av dette mineralet om det skulle bygge seg opp et overskudd.

Sinkforgiftning skjer først ved inntak av 10 ganger det du får i en dosering, så det er også heller uvanlig å få. Det er derfor veldig få ting du trenger å bekymre deg for ved ZMA og dens bivirkninger om du tar normale doseringer.

Vil du også prøve?

Kosttilskuddet T8 har tusenvis av fornøyde brukere i hele Norden. Det inneholder anbefalt mengde ZMA, samt 200 mg terminalia chebula som kan bidra til å opprettholde sterk libido.

FRI

PORTO

SIKKER

BESTILLING

RASK

LEVERING

T8 form #1

Prøv T8 i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).