Overgangsalder for menn: Mer enn motorsykkel og midtlivskrise

Kvinnens overgangsalder er et ofte omtalt tema. Et kjapt Google-søk på ordet «overgangsalderen» returnerer 229.000 treff, og de aller fleste av oss kjenner til de mange plagene og utfordringene som følger med overgangen fra fruktbar til ufruktbar kvinne.

Det samme kan ikke sies om mannens overgangsalder. Kun én prosent av de nevnte Google-treffene tar for seg utfordringene vi menn står overfor når vi begynner å nærme oss et halvt århundre på jorden.

I mannens tilfelle snakker vi heller om midtlivskrise, og ler det gjerne bort med spøker om motorsykler og sportsbiler, jakten på kone nummer to og skumle fastleger med enkel tilgang til gummihansker og vaselin.Men som følge av redusert testosteronnivå vil også vi menn oppleve overgangsalder midt i livet, og den omfatter langt mer enn bare motorsykler.

Menn i overgangsalderen

Mens kvinnen opplever et brått fall i hormonproduksjon i overgangsalderen, skjer mannens overgang mellom de to livsfasene – ungdommelig virilitet og alderdom – mer gradvis.

Fra fylte 40 år får menn gradvis lavt testosteronnivå, samtidig som produksjonen av veksthormoner synker relativt raskt. I det vi runder 70 er de mannlige kjønnshormoner redusert med om lag 30 prosent.

Symptomene på overgangsalder:

  • Du begynner å få håravfall
  • Muskelmassen svinner
  • Kroppen siger mot bakken
  • Du får «mannepupper», smalere skuldre, bilringer og dobbelthake
  • Ereksjonen svikter
  • Sexlysten avtar
  • Du får hår i ører, nese og på ryggen
  • Testiklene henger lavere

Hvis du har hatt flere symptomer over tid, bør du kontakte lege.

Midtlivskrisen et resultat av psykiske reaksjoner

Når testosteronnivået synker kan det føre til psykiske reaksjoner, og også redusert seksuell lyst. 

Vi blir usikre på oss selv, og begynner å stille tvilende spørsmål til hva vi har oppnådd i livet, manndommen vår og forholdet vårt.

For enkelte av oss vokser usikkerhetene seg såpass store at det ender i panikk, angst og depresjon. Dette kan utløse den sagnomsuste «midtlivskrisen» – et desperat siste forsøk på å beholde ungdommeligheten, viriliteten og maskuliniteten.

Oppretthold sunne testosteronnivåer

Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre for å opprettholde både testosteron og manndom, og som kan bidra til å redusere tegnene på overgangsalder.

T8 er et naturlig kosttilskudd som er spesialutviklet for å ta vare på testosteronnivået ditt. To kapsler med T8 inneholder blant annet sink, som bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet, og til normal fruktbarhet og reproduksjonsevne. Magnesium og vitamin B6 bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Magnesium bidrar også til normal energiomsetning, normal muskelfunksjon, og til normal psykologisk funksjon. Terminalia chebula kan bidra til å opprettholde sterk libido.

Prøv T8 i 60 dager

50% RABATT – KUN 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer.
Du bestiller ingenting ennå.