Kan krydret mat øke testosteronet ditt?

Studie antyder at det er sammenheng mellom hvor godt menn liker krydret mat og deres nivå av testosteron. 

Forskere ved Universitetet i Grenoble ga 114 menn mellom 18 og 44 år en tallerken med potetmos, og ba dem krydre med så mye varm chilisaus og salt som de selv ønsket.

Videre utførte forskerne målinger av maten deres. Det vil si hvor mye de hadde krydret maten i tillegg til å ta spyttprøver. 

Høyere testonivåer

En positiv korrelasjon ble observert mellom nivået av testosteron i spyttet og mengden varm chilisaus mennene hadde spedd på potetmosen.

Resultatet var altså at de mennene som hadde spedd på med ekstra mye varm chilisaus, hadde høyere testosteronnivåer enn jevnaldrende som hadde gått for en mildere smak. 

Man kunne imidlertid ikke se noen sammenheng mellom mengden salt i maten og testosteron-nivåer. Resultatet er publisert i en artikkel med navnet “Some like it hot” i tidsskriftet Physiology and Behaviour.

Studien antyder at det er en link mellom testosteronnivåer og krydret mat.

Visste du at …?

Daglig inntak av T8 tilfører kroppen sink som bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet samt magnesium og vitamin B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Magnesium bidrar til normal energiomsetning, normal muskelfunksjon, og til normal psykologisk funksjon. Terminalia chebula kan bidra til å opprettholde sterk libido.

Prøv T8 i 60 dager

50% RABATT – KUN 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.