Ereksjon – kjenn de harde fakta

Reisning. Ståtiss. Morrabrød. På folkemunne er betegnelsene enkle og grove. Og en ereksjon er vel noe så enkelt som en stiv og hard penis. 

Eller er det egentlig så enkelt?

For selv om en erigert penis kan virke som en av de mest basale mannlige funksjoner, er ereksjonsprosessen en av kroppens mer komplekse bragder! Selve beviset på mannens seksuelle lyst og vitalitet, som krever fysisk og psykisk form og innsats.  

Så hva betyr det å få ereksjon?

På medisinsk språk betyr ereksjon ”oppsvulming og tilstivning av organer ved tilstrømming av blod til legemet.” 

Ereksjonen skjer i overveiende grad fordi man tenker eller opplever noe seksuelt, og varer i en kortere periode. Ereksjon, eller det å få en hard penis, henger altså som regel sammen med seksuell lyst. 

Selve reisningen av penis skjer så gjennom en ekstremt komplisert fysisk prosess: De tre svampelegemene i penis fylles med blod. Så lukkes blodårene, og penis forblir fylt med blod og har blitt stiv. 

Dette er en helt nødvendig biologisk reaksjon, som MÅ forekomme for å kunne gjennomføre et samleie. 

En sunn ereksjon er derfor tett knyttet sammen med det vi kaller mannens seksuelle lyst og potens

Les også: Alt om å være kåt – din (hete) guide til lyst

Og når oppstår en ereksjon?

Allerede hos fostre er det registrert ereksjoner, og i barneårene kan spontane ereksjoner forekomme. Særlig unge gutter i puberteten, med ekstra aktive hormoner, kan oppleve ereksjon i pussige situasjoner.  

I løpet av natten blir gjerne også penis stiv i forbindelse med drømmefasene våre, og mange mannfolk opplever også at de våkner med ereksjon på morgenen.

Men i hovedsak forekommer ereksjonen knyttet opp mot seksuell stimulering av kjønnsorganene, og seksuelle fantasier og lyst. 

Les også: Hvordan få mer energi?

Kan det skje at ereksjonen ikke skjer?

Dette snakker menn veldig sjelden om. Men de aller fleste vil oppleve manglende ereksjon, eller mindre evne til å oppnå eller beholde ereksjonen i løpet av livet.

  • Den kanskje vanligste årsaken er rett og slett prestasjonsangst og nervøsitet, som ødelegger for kåtheten din. Hvis du tenker litt ekstra etter, er det jo ganske kompliserte prosesser i kroppen som skal jobbe sammen for å reise penis – og når tankene kommer i veien går fort ting i ball. Og slik har man lett for å komme inn i en vond sirkel av tankemønstre som kan være trøblete. Da kan det være smart å snakke med noen – enten legen din eller en terapeut. 
  • Et annet vesentlig premiss for kåthet og sexlyst er mengden testosteron i kroppen din. Med alderen vil nemlig hormonproduksjon av hos menn synke, og dette kan påvirke sexlysten og til syvende og sist også ereksjonen din.  

Det er derfor en god ide å ta vare på testosteronet ditt, spise sunt og holde kroppen i form. Det er lettere å føle seg klar seksuelt hvis man også er happy med det fysiske ved seg selv. 

Dette kan du kan gjøre selv:

  • Forsøk å ha en sunn livsstil 
  • Få nok søvn
  • Stress litt mindre
  • Spis et sunt kosthold med MYE sink, magnesium og vitamin B.

Her kan du forresten lese mer om hvorfor menn mister sexlysten!

Det finnes mange måter å beholde en sterk sexlyst nesten hele livet. For eksempel tilskudd med den medisinske urten terminalia.

Et lite TIPS: Terminalia Chebula kan bidra til sterk sexlyst

Denne medisinske urten har positive egenskaper for mannens libido, og ved daglige inntak kan den bidra til sterk sexlyst. Så for menn som sliter med sexlysten, kan en daglig dose Terminalia være til god hjelp. Du gir kroppen den boosten den trenger.

Og prøv T8 for mer lyst 

En daglig dose T8 tilfører kroppen sink som bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet, og Terminalia chebula som kan bidra til å opprettholde sterk libido.

I tillegg inneholder T8 også magnesium som kan bidra til normal energiomsetning, normal muskelfunksjon og normal psykologisk funksjon – og vitamin B6 som kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse. 

Mer lyst. Mer energi. Mer mann. 

*T8 tilfører kroppen blant annet sink og terminalia:
Sink bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet, mens terminalia bidrar til å opprettholde sterk sexlyst.

FRI

PORTO

SIKKER

BESTILLING

RASK

LEVERING

T8 form #1

Prøv T8 i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).