Du blir stadig mindre mann!

Menns testosteronnivåer har sunket gradvis i flere tiår. Samtidig viser flere europeiske studier at spermkvaliteten hos den jevne mann heller ikke lenger er like potent.

Så hva skjer egentlig med oss menn?

Den mest omfattende studien av det generelle testosteronnivået i den mannlige befolkningen er fra 2007, hvor the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism* avdekket et testosteronfall hos amerikanske menn siden 80-tallet på 1 % årlig.

En 60 år gammel mann i 2004 hadde 17 % mindre testosteron, enn en 60-åring i 1987.

En tilsvarende undersøkelse av den danske befolkningen fant at i perioden mellom 1920 og 1960, hadde testosteronnivåene i den danske mannlige populasjonen falt med et tosifret antall prosent!

Menn er blitt svakere

Derfor er det kanskje heller ikke så rart at unge menn i dag er svakere enn de har vært historisk sett. I en amerikansk studie fra 2016** kunne den gjennomsnittlige 20-34 åringen trykke til med en kraft på 44,45 kilo med høyre hånd. Det er 8,62 kilo mindre enn hva en mann på samme alder klarte i 1985.

Hvorfor mister vi all denne maskuline kraften?

Bildet er veldig komplisert og faktorene mange. Store samfunnsendringer som at menn ikke lenger jobber i fysisk krevende jobber spiller inn, at vi sitter mye stille og legger på oss (testosteronproduksjon hemmes av overvekt), mange hevder at kjemiske stoffer og forurensing i husholdningsprodukter er grunnen.

Men kan grunnen også være at menn nå lever i et samfunn som ikke setter like stor pris på tradisjonelle maskuline verdier? Forskere spurte amerikanske millenials hvor de befant seg på den maskuline skalaen. Bare 30% av 18-29-åringer så seg selv som “fullstendig maskuline”. 

Det tilsvarende tallet hos menn over 65 var 65%.

Menn mister den maskuline kraften

Testosteron gir livskvalitet

Selv om samfunnet ikke lenger krever at du går ut i skogen og klubber i hjel en elgokse for å overleve, er testosteron fortsatt helt avgjørende for menns fysiske og mentale helse. Studier viser at testosteron øker benmasse, muskelstyrke og bedrer seksualfunksjonen.

Det senker også kolesterol og motvirker insulinresistens. Det er også særdeles viktig i produksjon av spermier, hvordan menn lagrer fett på kroppen og produksjonen av røde blodlegemer.

Har du for lite testosteron?

I motsetning til kvinner som opplever et raskt fall i hormoner i overgangsalderen, kommer mannens fall i testosteronnivåer mer snikende og kan være vanskelig å få med seg i starten. 

Men det er noen faretegn du skal være obs på:

Du kan miste muskler

Testosteron er en utrolig viktig byggekloss når det kommer til muskelmasse, og menn som mister testosteron opplever også at de mister muskelmassen og at den er vanskeligere å bygge opp igjen.

Du kan få mer fett på kroppen.

Menn med lavt testosteron får gjerne også mer kroppsfett, og dette er starten på en dårlig spiral. Mye kroppsfett hindrer nemlig også produksjonen av testosteron og fremmer produksjonen av det kvinnelige hormonet østrogen. 

Du kan oppleve humørsvingninger.

Irritasjon, lavere selvtillit og konsentrasjonsvansker. Fordi testosteron er viktig i så mange prosesser i kroppen, kna den også påvirke din mentale tilstand. Det er vanskelig å føle seg mentalt i toppform når vekta stiger, musklene forsvinner og du hele tiden er sliten. 

Her kan du ta en en enkel test med 10 spørsmål, som gir deg en pekepinn på ditt testosteronnivå.

Ta T8-testen!  

Vil du opprettholde normale testosteronnivåer?

Daglig inntak av T8 tilfører kroppen sink som bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet samt magnesium og vitamin B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Magnesium bidrar til normal energiomsetning, normal muskelfunksjon, og til normal psykologisk funksjon. Terminalia chebula kan bidra til å opprettholde sterk libido.


Bestill din første pakke T8 i skjemaet under, og opplev de positive endringene selv. 

FRI

PORTO

SIKKER

BESTILLING

RASK

LEVERING

T8 form #1

Prøv T8 i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

**A Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

**Comparative study of millennials’ (age 20-34 years) grip and lateral pinch with the norms